Thursday, December 30, 2010

bintang-bintang

Typical Introduction.

Tahun 2010 bakal melabuhkan tirai esok. Maka bermulalah satu lagi tahun baru. 2011. (yang ni, budak kecik pun boleh cakap sebenarnya. tapi sila chill.. sudah state awal-awal, typical. kalau tak perasan dan rajin, sila baca balik. kalau malas, ada baiknya percaya saja kepada penulis.) ;P

Dekad pertama berlalu tanpa kita sedar, walaupun pada asasnya kita tahu masa bergerak pantas. Penulis sendiri tidak sedar sampailah terbaca di dada akhbar baru-baru ni. (mak ai, macam tu je dah habis? Ayat typical orang terkejut.) ;P Bukanlah penulis atau sesiapa saja yang turut brkongsi pengalaman yang sama ini tidak acuh, cuma barangkali terleka. Dan bukanlah pada ketika itu, kita langsung tidak mengecap apa-apa. Senyumlah, kawan-kawan.. Jangan tegang sangat. Dah habis dah pun. Bukan boleh bikin apa-apa lagi.. heeee..


Al-Kisah

Kalau nak bentang kisah 10 tahun, memang tak tertulis. Sebab dah lupa. hahahaha.. Jadi, mari kita cerita pasal 2010 je lah.. Itupun tak berapa ingat.. Sama ada sengaja atau tidak. Dang! Yang pasti, susah dan senang, ada kawan-kawan bersama. ( dedikasi untuk my one and only FMK dan Wasted Buddies.. Kalian the best! ) Ada masa gembira dan ada masa duka. Ada masa suka, ada masa benci. Ada masa moody, ada masa nak marah tapi tak jadi.. Hurm..

Yang pasti, setiap satu apa yang dilalui dan dihadapi ada hikmahnya sendiri.. Mungkin tak nampak lagi, tapi insyaAllah, ada. Teringat pula penulis pernah terbaca di FB seorang teman.. Dia kata, Tuhan tidak pernah kata tidak. Tuhan sentiasa kata ya, atau ya tapi bukan sekarang, atau aku punya rencana lebih baik untuk kamu. Mudah-mudahan. Teman-teman, kita jangan mengeluh ya. Dia Maha Mengetahui. :)

Semoga tahun 2011 adalah lebih baik. (sekali lagi typical. nama pun doa. mestilah yang baik-baik.. ) Ada beberapa rencana sudah pun bermula. Perkara baik dan yang tak berapa baik. Yang pasti, tak pasti dan yang di antaranya. Penulis cuma berharap apa jua yang dia putuskan adalah tidak keterlaluan dan sederhana. Dia tak mengharapkan agar segalanya mahupun sebahagian daripadanya untuk betul. Dia masih anak yang sedang belajar. Tidak mungkin dia dapat memuaskan hati semua pihak. Mana bisa dia mengharapkan keputusannya diterima semua pihak. Apatah lagi seandainya dia sendiri belum dapat memuaskan hatinya. Tapi dia tak minta banyak. Hanya hidup sebagai insan yang tidak menyusahkan diri sendiri dan orang lain. Senang kata, aku tak kacau kau, jadi jangan "stalk" aku. Huuuhaaaaa!!!! LOL... (kontradik gila! apa hal dowh...) dang!

Sebelum lebih merapu, ditamatkan di sini dulu. Sekian.. (sambil lambai tangan..)
(ditulis pada 30 Disember 2010.. baru sempat post.. lalalala~)


Wallahualam..
5 DALAM 1

Thursday, December 9, 2010

saya sakit tekak.

pimpin tangan saya. kita round satu dunia sama-sama.
TQ.

Wallahualam.
TAK BENGKOK.

Saturday, November 20, 2010

Oh, Lord..! please not.....

N.A.F.N.A.F.


.....again. not this time. not any time.
Penat dan letih.


Wallahualam.
MAKAN DALAM.

Friday, November 19, 2010

and make the rules as i/ you/ we go..

final exam is happening soon.. like really, really soon.. super soon.. (ok.. stop it, akhtar. they get what you mean.) insyaAllah, di sebalik kemalasan yang memuncak dan semester yang sangat laid-back walaupun hati sentiasa gusar, ini yang penghabisan. tinggilah harapan supaya dapat graduasi. weee... (harapan.. peluang?? dang!)

and so the common questions are asked. where do u want to work? when do u plan to start? have u sent your resume anywhere? etc. i say that's pretty standard. i used to ask them the same, and i still do. and of course, we dream of what we want, we crack our brain trying to figure out how to do it, making plans, organizing the wants and the needs, those stuffs.. but then, please don't compare what's on my list with what's yours. they won't be the same. trust me!

when we were kids, our parents or just anyone would ask, "what's your ambition?". doctor, lawyer, policeman, teacher, soldier.. common la, kids kan? what do you expect? kalau nak lain sket, mungkin budak2 zaman sekarang boleh bagi jawapan.. macam mana? dorang pakat nyanyi lagu pussycat dolls, when i grow up. padahal yang nyanyi tu pun dah boleh jadi mak orang.
ngee.. lol..

back to business:

the thing is that, after all these years, i've come to learn that ambition does not really count. being ambitious might actually not take you anywhere. be realistic, instead. that matters. you know who you are, and what you can achieve. don't dream too high and too big, because if you fall, you're a gone case. and so i told myself, "i don't wanna be rich. i just wanna have the money to buy/do things that i want and i need, pay my bills, and help my family. so that i don't have to depend on others. so that i don't slave myself for money without having a proper reason to do so.. so that i can still sit at one corner n enjoy my 'gao' white coffee with my bestfriend.

our lives are our paintings. we start, we work on the painting and we get it done. there's sooo much to try, to explore, to experience, to feel, and to be apart of. now we don't wanna miss that, do we? :)

i have things that i wanna make sure i do. or at least, i die trying. so i can go with a smile on my face. i wanna look pretty when i see Him. :)

Life is so much fun, insyaAllah, though we keep on saying, " we've got no plans. lepak je. boring dowh.." ;P


Wallahualam.
TAK BENGKOK.

dear dia,

I want him to treat me like i'm the only girl in the world,
I want to be his beautiful monster,
I want him to say "girl, you're amazing just the way you are."
I shall state, "I'm more than just an option." And shall he say, "there's no getting over you."
And we dare not ask if it's love as the DJ got us falling in love again.

"I listen to what I like and I like what I listen to."


Q: Tapi saya dah buat AkuJanji. Bermakna saya kena berpegang kepada itu. Kenakah?
A: Hmm.. Jadilah Mr. Brightside. (ok, tak membantu, langsung. lol)

Wallahualam.

SENGET.

Thursday, October 21, 2010

October 19, 2010.

selepas tarikh di atas, saya dengan ini mengisytiharkan diri sendiri semakin meminati cik hayley williams dan band paramore.

mereka best. si gadis cilik berambut oren dan ada fringe adalah seperti si bunny bateri energizer. kalaulah yang dapat naik pentas tu adalah saya.. wuwuu.uuu.. dan dia nyanyi lagu favourite saya. you're awesome, pretty..!

dan saya sangat enjoy. terima kasih kawan-kawan.. kalaulah kesayangan ada bersama.. muahs.

dan dapat dua pengajaran..
1) tak perlu pergi awal-awal..
2) pakai sempoi-sempoi je.. asal selesa. senang nak bergerak. lol..
- banyak awek pakai hot pants dan singlet. selesa la kowt di badan mereka.. terserahlah.. ;P -


next. i want to write on my latest obsession. wait up for that. much love..
Wallahualam.
TAK BENGKOK.






as i look at those around me

A mistake by accident,
A correction never made.
And we call ourselves human,
how dare.
If ever time can be reversed, and mistakes amended.
Do not dream. If ever.

- i am sorry i am not understanding and such a pain in the a**. i am just afraid, because i am single.



Wallahualam..
SENGET.

Monday, October 11, 2010

living, as an individual.




kalau awak single, dah lama saya mengurat.


cuma.
Wallahualam.
SENGAL.

cepat cakap "thank you" dan "saya sayang awak".

dunia nyata gelap
aku kau buang
seketikanya alam pulang cerah
kau aku lepaskan

aku buka langkah
persinggahan bagi perjalanan yang jauh
dalam berani ada gentar
hati membatu keras

satu persatu
aku percaya kepada keabadian
menadah keajaiban pathetic
dan aku bukanlah psychic

defensive dalam diam
ignorant dalam sedar
untuk survive.

#ada kawan minta timunjeruk tulis dan labelkan ini. so buddy, this is for you. :)
Wallahualam.
5 DALAM 1.

Monday, September 13, 2010

nevermind. forget it.

currently, my hair is almost at shoulder length. though some might go "that's not that long", but for me, that's the longest since at least a year ago. it's really been a while since i last kept my hair long. even had it permed. that was 2008. haha..

somehow, i miss having short hair. i just thought i look better with short hair. even my dear friend, didip, said so. i feel confident, fresh and most importantly, it's much easier to manage. personally, i love trying different styles and cuts. so far, alhamdulillah, i was never dissapointed. i always felt happy and satisfied when i did it.

the shortest i had (tolak tepi lah yang time skool dulu) was during Syawal 2009. thanks to lil sis, i ended up with DBSK Hero Jaejoong's style. it wasn't that short for him, of course not, he's a dude. but it was very short for a chick, that's me. but we thought it was cool.. mom liked it, dad was okay with it, sis was in love with me, two thumbs up from the aunties. some friends thought it looked pretty/cute, but some didn't like it. couldn't blame them. i really looked like a boy. hehe..

i want to keep it long, but i'm once again inspired.


Agyness Deyn's short white.

Natalie Portman's smart look.


no pictures needed when it comes to Rihanna. ;P
hmm.. i guess for now, they will have to wait.

Wallahualam..

SENGET.

heart robs.

fierce-good looking, wears black eyeliners, talented.
adam lambert.


"if i had you"



oh, well. do i have to even mention?
phenomenal!!
(had a hard time selecting the pic. ngeee)
justin bieber.

"is she out there?"
are you kidding me? i'm here. ;P



-wait up for the malaysian hunks version.. material collection in progress.. ;P

Wallahualam.
SENGET.

Sunday, September 12, 2010

kad di kedai alat tulis.

As i was waiting for my bestfriend to pick me up at Seksyen 7, i went into this stationary shop. I found this greeting card with these words included in it. Believe it or not, i managed to copy them.

I love you not only for what you are
but for what I am when I am with you.
I love you not only for what you have made of yourself
but for what you are making of me.

And I thought that was nice. ;)


Wallahualam.
SENGET.

Wednesday, September 8, 2010

seringkas syawalku..

Happy Eid-Fitri.
Ampun dan maaf atas segala dosa, salah dan silap.
Halalkanlah makan minum dan pakai, semua yang lebih dan kurang.
Terima kasih untuk segalanya, yang nyata juga yang tak terlihat dek mata kasar.
Have a safe and blessed one, people.
Much love.


How do you like that? ;)

seikhlas hati, penuh erti..
Wallahualam.

TAK BENGKOK.

each and every single one. none is left out. so much.

Timunjeruk selamat tiba di teratak ayahbonda sore ahad. Alhamdulillah, dalam pada tak larat tu, digagahkan juga.. Thank you, Yayang Muahx a.k.a FMK yang dalam penat-penat pun tolong hantarkan ke stesyen bas. Love you, sugar.

Terubat rindu buat mama dan bapak. Itulah Iftar yag pertama bersama mereka sejak Ramadhan menjenguk kita.. Alhamdulillah.. Segalanya serba ringkas. Timunjeruk tidak dimanjakan lebih-lebih. Just the way she likes it. Thanks, mumma xoxo + tok misai. ngeee...

Tapi dalam pada tu, hati ni dah mula berdetik rindu untuk teman-teman rapat di shah alam. Mereka yang selalu ada denganku, makan minum, lepak, ketawa, menangis, mengusik dan membahan sama-sama. Terbaiklah, kalian. *wink wink*

ni buktinya..haha.. ;P


Wallahualam..
SENGET.

mind of a respected individual.

"If kita rindu kat someone so much that it hurts, then solat lah.. And baca lah Al-Quran.. Kerana yang pasti.. Diri kita sebenar2nya merindui Allah.. Dan jika cukup amal kita, hilanglah semua rindu kita.. .................. He loves us.. We just need to reach out.."

"Allah uji kita, by taking away what we love, to remind us of Him. Yang cinta duniawi tidak berkekalan.. Jangan bersedih.. Allah Maha Penyayang. He's watching over you.."

".......... Life is not complicated. we are. We only want things we can't have because we forgot we already have the most valuable thing, Allah."

" 'What were once ours' does not exist. They will always be ours.. Once something became a part of us, it won't ever leave.."



-Thank you. ^_^
Wallahualam..
TAK BENGKOK.

Wednesday, July 7, 2010

hello-goodbye

Thursday, July 8. 0805H.

i'm going back to shah alam in less than than 2 hours time.
tomorrow is registration day. hopefully this time, everything will run smoothly. no need to be there very early in the morning since there will be only one class for each option paper. great!
germany lost to spain. sigh.. T.T
i miss home very much already.

i pray that this will be my final ride. but until August 23rd comes, i can never tell. hmmm..

and it seems like no one will be in the college this first weekend. maybe i should head home again myself. ahhah. we'll see.. ;)

-won't be writing for a while.
Wallahualam.

TAK BENGKOK.

Tuesday, June 29, 2010

kombinasi pening. salahkan cuti. ahhahh.

  • saya mahu pintu suka hati ni supaya bila-bila rasa susah hati, boleh pergi ke mana-mana yang boleh senangkan hati.

  • mahu jadi macam ShinChan. suka-suka hati. riang. selamba.
  • boleh malas-malas, tak perlu terurus sangat dan boleh pergi sekolah lambat. but at the same time, a well-meaning child who tries to do good. seperti Chibi Maruko Chan.

  • bijak ala-ala Detektif Conan.

  • dan dapat teman lelaki (pelik je bunyinya. mungkin patut cakap boyfriend.. huahua..) macam Mamoru Chiba a.k.a Tuksedo Bertopeng. Susahlah macam ni, nak kena jadi Sailor Moon la pulak. memang tak lepaslah kan.. hahahaha.. ;P

Konklusinya, jadi diri sendiri.. Tapi kalau dapat Oguri Shun pun, jadilah.. Apa? Tak kenal? Kesian. Haa.. Sila google sendiri.


-agak-agak boleh dapat satu karekter anime baru tak? wakakaka.

Wallahualam.

SENGET.

Monday, June 28, 2010

antara yang cantik di mataku.

A-Mei.
kali pertama tengok, hati dah berkenan. unik.


Adik-beradik Way.
antara makhluk Tuhan paling cantik.
(p/s: gadis2, sila tatap lama2) lol~~

Olga.
siapa berani bilang dia tak cantik.. ;P


Lee Jun Ki.
drool~~~

Dunia ini indah.
Kaya dengan kecantikan tapi berbeza pada setiap mata yang menatap.
Tak gitu? ;)

Sebilangan kecil...
Kalau nak letak semua, takkan habis.
Wallahualam.

SENGET.

Saturday, June 26, 2010

to live is to think

you wanna go extra miles but you're running out of gas.

imagine..
you are broke,
you are in the middle of nowhere
you are alone, and
there's no way you can get gas. no way at all.

how's that possible?
think!

some think even when they are asleep. sick people.

Wallahualam.
SENGET.

Thursday, June 24, 2010

sampai kita jumpa lagi.

aku duduk depan dia hari ni
aku sentuh dia tapi dia tak gerak
dia rasa aku tak?

aku jumpa dia semalam
aku tegur tapi dia tak jawab
dia dengar aku tak?

kelmarin aku nampak dia
aku lambai tapi dia tak pandang
dia nampak aku tak?

dia tengok aku
tapi dia tenung sebelah aku
tapi yang ada hanya aku dan dia.

tapi dia tak dengar aku
dia dengar lagu
tapi dia cuma dengar satu lagu.

dia tak dapat rasa aku
tapi aku tahu dia nak aku pegang dia
sampai tapi tak kena.

dan dia senyum
nipis tapi ikhlas

dan dia berlalu pergi
dan aku tiada di situ lagi.


Wallahualam.
SENGET.

pink and blue



Wallahualam.

Wednesday, June 23, 2010

cahaya tinggi.

  • i was walking at the mall and i saw something that i have always wanted. "No, i will not buy you. Never will i."
  • ahad ni ada orang nak merisik sekali dengan letak cincin untuk anak Mak Cik Mah depan rumah ni. hmmm...
  • sukun goreng, kerepek sukun, pengat sukun - checked. yumyum..
  • apa lagi? tc. abc/cendol + rojak mustaffa. keropok hafisah. paung mok na. ikan bakar pak cik mail. otw otw. ngehehehe.

Wallahualam.
SENGET.

Tuesday, June 22, 2010

setelah seketika.

dia menatap tembus kaca itu
renungnya tumpul kabur tak tumpu
hilangnya arah dalam pencarian tanpa tuju.

ibarat hama, bak zarah
melayang dihembus, terbang ditiup
disapa barah
nadi lantang berdegup.

berpijak dan jatuh
lalu bangkit dan rebah
berjurai dikesat berhambur
pohon sakitnya kebah.


dah lama tak mengarang benda-benda ni.. maaflah kalau bunyinya cela. hehe.
Wallahualam.

cepatan..

as i was browsing some pictures...


"cepatlah panjang. saya janji tak potong awak dah. betul ni. saya janji."



rindu...


sabar banyak sikit.. akan ambil masa ni..

Wallahualam.

SENGET.

Monday, June 21, 2010

cinta dan perkahwinan

Baik gadis atau jejaka, kalau dah berkumpul untuk minum bersama dan bersembang, topik wajib adalah cinta dan perkahwinan. Soalan seperti, "U dah ada bf?" atau "Kau bila lagi?" adalah lazim. Cerita manis memang syok untuk dikongsi. Tapi yang pahit dan masam tu selalunya boleh buat individu terbabit malu untuk kata "ya" pun bila diajak lepak sekali. Hidup memang macam ni. Jadi jangan cuba menidakkan. (mengeluh dibenarkan.)

Dulu. Dulu lah. Aku tak faham bila teman-teman buat penyataan seperti, "Nak cepat habis belajar. Nak kahwin." Huh? Apakah? Dan aku pula akan selalu kata, "I don't see myself in a marriage institution yet." Bila fikir-fikir balik, "What a statement! Budget cool habis la konon." Padan muka sampai sekarang single lagi. Hahaha.


Kini. "Mama, nak kahwin. Nak kahwin." Ngeeee... Kena balik. Ladies, I now understand why. I now know how it feels like. :)


A test, a quest. A search, a progress.

Never-ending. Never leaving. Lasts.

Floats you, drowns you. Pulls you, pushes you.

Takes you miles, brings you home.

Teases you, pleases you.


Love is madness, love is insane.

Marriage is maturity, marriage is itself love.




Did i just write this?;P

Wallahualam.

Sunday, June 20, 2010

bular (dieja seorang kawan.)

one of the very three things that unite people on this planet is football.
it's World Cup season, so i can't help but to have a post on it. it's a must. i guess. ahhahh.
well, a fan of the game i am, but knowledge wise, not really. sad.
so, can't say much. can i?

one thing for sure is i'm upset that i don't have astro at home. otherwise, i will be able to catch all the games live. save me all the worries of what to do during this not-so-long holiday. sigh.

but never mind. i'm still grateful that the national channel is showing some of the games live. better that none at all. thank you, rtm. :)


q: what do you do when you do not know which team to support in a game?
a: try supporting the one that scores first. ngeeee...


Wallahualam.
SENGET.

Friday, June 18, 2010

tick or cross.

i did this when March ended. n now June is about to end as well. 6 months of the year 2010. i decided it's time to scroll down my so-called wish list for the year. again. n it got me thinking,

should i change what's on the list?

i still wanna be hayley williams, though.


100 sit-up pagi petang bley flatkan perut ke? dpt 6 packs tak? ;P
Wallahualam.
SENGET.

Thursday, June 17, 2010

last day of the semester, with her.

and so the exams began and ended.
and so let's not talk about the papers and how tough they were. whoever sat for them knew. done!
and so now i can only pray that the examiners will be kind to me and that i will pass. InsyaAllah.

i went out for 'Lagenda Budak Setan' with my girl later that night.
not bad, not bad. bengkak mata. hehe.."good show," said FMK.

sweet brazil, huh? hahaha..

"you've seen it all. the best and the worst of me. thank you for being with me. i love you. much love, always."

sausage mcmuffin with egg and a cup of coffee for breakfast, anyone? *wink*


and off to war we went, packing up and did the clearance.

KFC for lunch, people? *double the wink*
and so we departed to go back to our families.

"thank you for this semester of impossibilities, craziness and dramas. i'm counting days to see you again already." xOxO~


kami kaki jalan..


w****d some more? ngehehehe..
Wallahualam.
TAK BENGKOK.

Wednesday, June 9, 2010

periksa besar.

  • exam docket, checked.
  • student card, checked.
  • stationery, checked.
  • calculator, checked.
  • plain water, checked.

Ready, zesty? let's go on a date. i mean dates.
P1, P2, P3 - watch out. this lady is going to melt all of you. InsyaAllah..


lucky charm.. *wink*


apa boleh buat? hadapi 14, 15 dan 16 jun dengan sebaiknya.
senyumlah, zesty. kamu boleh. :)


Wallahualam.
TAK BENGKOK.

Tuesday, May 18, 2010

Red Alert: Gotta Stay S***** or Get S*******

Zetty, lose it. Some. More.

Ini amaran keras.

Do something. Please.


Wallahualam.
SENGET.

Saturday, May 15, 2010

Happy Teacher's Day.

to all my teachers, lecturers and educators who guide, show and lesson me, in any way,


thank you.


tabik spring.


p/s: aren't we all them?

Wallahualam.

TAK BENGKOK.

latest update..

sekarang 11.58 pagi, 16 May 2010.

tadi 8.30 pagi, ada aunty peniaga sayur di pasar cakap cina sama waa..
tak salah dia sebab...

sejak 7.00 petang, 15 May 2010, i have fringe and straight cut.

takda siapa suruh. sendiri nak.

yang tukang gunting kata waa nampak mcm budak2 sket. kasi can la.. umur da nak meningkat ni.. lalalala~~~



Wallahualam.
SENGET.

kau harus ada

amoi.. ;P


sunday morning
along it, touching it, feeling it
kangen.



cg.
Wallahualam.
TAK BENGKOK.







untuk kalian,

it has been a while since i last write a post. i have a lot to spell. how ideas have come at times i least expected, and then how they just went away.. sigh.. how episodes of life continued every single day.. how dramas happened here and there..

now that i am online, i really want to throw them all out. but somehow, i am blank. everything is gone. the storyline, the quotes, the words - puffftt.. vanished..! sigh again..

i'm leaving for s.alam tomorrow. so, i guess i won't be writing for quite sometime again.. sigh sigh sigh.. thank God i managed to update some stuff. hope you like it. :)

till we meet again..
xOxO~~~


Wallahualam..
TAK BENGKOK.

a wonder..

am i the one to speak?

can you hear me?

listen.



Wallahualam..
MAKAN DALAM.

Thursday, April 22, 2010

inbox

It doesn't matter how rough or tough a girl appears to be, she is still a girl. A lady with a beautiful, soft heart. Gentle and sweet. Just perfect to melt hearts. Most importantly, that one heart, his heart.

A girl will always want to be a princess. Lucky enough with a tiara on her head. But face it. This is the real world i am reflecting to, where everything gets polluted, so no, not happening. Still want to be one? I see heads nodding. Good. *wink*

How can it ever be forgotten?


"tuan puteri i.."


Wallahualam.
MAKAN DALAM.

Tuesday, April 13, 2010

it doesn't work that way. no.

i hate you
i hate tou
i hate you
i hate you
i hate you
i hate you
i hate you
i hate you
i hate you
i hate you.
They say if i say this 10 times, it will be for real.
They lie.

I hate you not.


Wallahualam.
SENGET.

she sings and i think.

and it hurts remembering how it felt to shut down.

and how did it feel to shut down?


-the red box has all. except for one thing, for it is intangible.


Wallahualam.
SENGET.

Sunday, April 11, 2010

petikan

"Dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu.
Dan (ingatlah) Allah jualah yang mengetahui (semua itu), sedangkan kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Baqarah, ayat 216.


Wallahualam.
MENILIK.

Friday, April 9, 2010

a thought.

The winning horse does not know why it runs in the race.
But it knows it runs faster because of the beats and pains.
The larger your pains are, the stronger you become.

Life is a race, God is the rider.
The harder He beats you, the stronger He makes you to win.
So do not be distressed.
Be a winning horse.

Life is sometimes difficult but always possible.


credit to a dear friend, Ramani.

Wallahualam.
MENILIK, TAK BENGKOK.

Tuesday, April 6, 2010

cuba-cuba..


Kisahnya cuba untuk beralih angin. Sesekali bertukar citarasa dan bersiap untuk ke kelas. Hari Isnin, bermulanya minggu baru, ingin mengambil mood baru. Konon-konon nak cari semangat belajar. Mahu nampak profesional dan bersahsiah rupa diri seorang penuntut.

Suka aje, elok aje rasanya. Rasanya la. Nanti perasan pula. Sehinggalah dibuka langkah, nak menapak.
"Mak ai, sempit kot kain ni.."
Siapa suruh gatal sangat nak pakai kebaya? Tak pernah-pernah pun..
Lalalala..

muka pasrah. ;P


Tabik spring kepada gadis-gadis yang cantik bersiap ke kelas. :) Tak mampulah nak jadi satu..
Wallahualam.

SENGET.

Wednesday, March 31, 2010

Amanda.

Dia berdiri di satu simpang. Sudah agak lama dia di situ. Telah ramai yang melintasinya, meninggalkannya, membelakanginya. Ada juga yang berpaling, lalu berhenti sejenak. Tapi sudahnya dia tetap di situ. "Apa mahu lagi aku ini?" Dia hanya mampu tertunduk, terperangkap dalam satu dilema yang pada mata kasar lain tiada pun di situ. Berkocak, lelah. Sudah rebah dia bangkit hanya untuk tersembam lagi. "Sakit."

Telinganya dikunjungi ketegasan. Parasnya ditatap kerisauan. Jangan pernah ada belas. Dia tak ingin itu. Dia hanya mengukir senyuman. Gelak tawanya hilai tapi tak berlagu. Sumbang. Sengehnya sendiri, tenungnya jauh. "Apa mahu lagi aku ini?"

Tak mahu menipu, tak ingin berdusta, tak hendak berpura-pura. Wajahnya enggan berpakat lagi. Tidak profesional pada pandangan sebelah pihak. Emosional kata sesetengahnya. Terbawa-bawa ujar yang lain. Serba salah. "Apa mahu lagi aku ini?"

Temannya memimpin tangannya. Dia menadah kesyukuran. Namun ada masa dia sedar jisimnya tidak ringan, lantas dia lepaskan. Tapi dia pengen untuk tidak keseorangan. Tapi jangan sampai alam bosan dengannya. "Apa mahu lagi aku ini?"

Grey sky mornings,
gloomy afternoons,
rainy evenings,
and pitch black nights.

"Apa mahu lagi aku ini?'
"Cepat-cepatlah."


Wallahualam.
MAKAN DALAM.

Monday, March 29, 2010

question mark.

I wrote a post but I did not post it.

What is a blog?



Wallahualam.
MENILIK.

Thursday, March 25, 2010

anak.

"terserah mama lah..
elok pada mama, eloklah pada angah..
hurm.. bapak kata apa? kalau bapak pun bilang okey, okeylah.
angah turutkan aje.
tak payah tengok-tengoklah. itu adik dengan along pun boleh bagitahu.
nanti kalau macam-macam mana, minta mama maklumkan angah ya.."

dapatkah saya menjadi anak yang mendengar kata?


Wallahualam.
MENILIK.

Wednesday, March 24, 2010

kamu,

maaf.

sungguh ni.


Wallahualam.
TAK BENGKOK, MAKAN DALAM.

entah siapa entah..

I had a dream last night. I want to tell you but I hardly recall it. Sad.
But I remember one thing. Very clearly.
There was a guy. In skinny. And he had an eyebrow piercing.
Hurm..

Guess what's the first word that I said when I opened my eyes..
HOT.

;P
Wallahualam.
SENGET.

terima kasih untuk semalam.



of all the places..
oh well..
us, being normal..
-what we do best?
movie, dine, shop,shenshalan.. ;P
-bukan tentang perbuatan semata-mata,
tapi sama siapa.
-sayang kamu banyak-banyak, sampai infiniti.
Wallahualam.
TAK BENGKOK.

Monday, March 22, 2010

sore ahad memena sabtuku.

awan berombak
langit bergelora
jiwaku yang kocak
guruh ikut menyapa

matahari cuba mencelah
angin kuat menolak
bebayang serba salah
langkah yang porak

titis menjadi lopak
sedang alam menyambut anugerah
akal berteduh menolak
goyahnya hati menadah.

bergenang sewaktu di mid.
bercucuran sedang aku menapak pulang dari Seksyen 2 ke Seroja.
gerimis di petang ahad, sabtu petang yang terik.
Wallahualam.

5 IN 1.

Saturday, March 20, 2010

Vroom vroom..

"Panas-panas. Burn nanti. Ada jaket tak?"
"Ada. Dah agak dah tadi."

"Angah nak jaket angah tak? Sejuk nanti."
"Tak nak lah. Awal lagi ni. Okey je rasanya."

"Jaket, jaket. Confirm sejuk ni."
"Ya, acik. Ketar la jap lagi ni."

  • 90% daripada lubang yang memang nampak tetap langgar. Sakit badan. Huuu..
  • Parking RM1 je sekali masuk. Jimat betul.
  • Jumpa kawan-kawan acik yang kelakar dan peramah. Mereka lain tapi macam kita juga.
  • Bapak, angah rindu nak naik motor ngan bapak lah. Macam masa sekolah2 dulu.
The Spaghetti Farm, MidValley. Give it a try. Seriously, not bad. =)


Alamak, tertinggal baju kat umah acik. Oopsy. Sorry.
Wallahualam.
TAK BENGKOK.

Friday, March 19, 2010




when holding hands feel right.

always emotionless when talking but mean every single word uttered.



Wallahualam.
5 IN 1.

Wednesday, March 17, 2010

i admit i'm obsessed with highlighting words. ;P

Pure water is said to be neutral, with a pH close to 7.
Anything less is said to be acidic.
Anything greater is considered basic or alkaline.

My question is,
Is there anything that is exactly neutral? with pH 7?



Ahli-ahli kimia, sila ambil perhatian. Kongsilah pengetahuan kalian.
Ahli psikologi juga dijemput menabur bakti. - ok, ini pelik. abaikan..
Jasa kalian dikenang.
Wallahualam.

SENGET.


Finally I See You, These Days.

  • It's 11.30 am. I just had breakfast with a gentleman after my P3 class ended at 10. Usually i take nothing really heavy for any of my meals but i supposed today's an exception. Shoot! Used to be a fan to that word, but not anymore.
  • My next class is at 2. I'm supposed (again..) to be revising on my P2 notes but obviously I'm not. Lately, my student life begins when the lectures begin and ends the moment the lecturers call it a day. Oh, rite, no. Sometimes even when they're still teaching. Forgive me, I get sleepy. That's natural, you see, I'm not at fault. At all. Positive. Ya, I know you guys are going like blah blah blah blah.... Tapi korang pun sama ajelah. Tralalalala~
  • I've been applying eyeliner on a daily basis lately. Eh, eh.. Jgnlah kata korang ngah melutut berdoa wa akan terus kekal begitu. Seganlah.. (Uwek. Kahkah. Just kidding.) I just realize, most probably again that it's not that hard/difficult/complicated/messy/whatever I thought it was. Sorry.... And I don't look that bad. Emo, beb. Kental ala-ala survivor gitu. Tengok orang wat muka garang. Baru tak kena buli. *merepek*
  • I came across something.. Hurm.. Something almost like synergy. Or unlike it. Nevermind.
That's it. I'm cutting the crap.
Oh, I must not forget. Sir, thank you very much for the meal and the chat. I just have to either climb 14 levels up/down to see you again, right? ;)
And OMG..! Ryan Reynolds is SUPER HOT, no matter what.


Wallahualam.
5 IN 1.

and the world will be a better place to live in..

life is simple.

follow the rule.

you're no exception.



Wallahualam.
MENILIK.

from KRU to westlife to MCR to gaga to....... what's next?

FMK,
I love you very, very, very much.


-past, present, future. Always.



Wallahualam.
TAK BENGKOK, MAKAN DALAM.

Tuesday, March 16, 2010

sugar-high

Unstoppable consumption of
SUGAR

-it's either a therapy or jalan nak mati.


Wallahualam.
SENGET.

Thursday, March 4, 2010

pisang lenyek.. dududududu~~

My dearest girlfriend/bestfriend pernah bertanya, "Babe, apa benda kat dunia ni yang you tak faham?" So, i started thinking. Dia bilang, "Kalau fikir, memang tak jumpa jawapan." Kiranya benda ni cam kebetulan. Dalam tak sedar baru akan sedar.

Nak dijadikan cerita, hari ni wa bertembung dgn satu kejadian yang buat wa sedar apa antara perkara yang tak wa fahami.

Wa telefon satu pejabat ni kira-kira jam 10 pagi tadi. Timing agak okey la wa kira. Kebetulan lepas habis kelas. Berdering agak lama, panggilan wa dijawab. Wa pun citer la lebey kurang apa situasi wa. Beliau pun kata beliau akan sambungkan wa ke bahagian yang berkenaan. Lama wa tunggu, tak berangkat. Takpelah, wa cincai kira, ini bukanlah paranormal.

Wa pun dail la lagi sekali. Orang yang sama angkat. Wa pun ceritalah dengan rendah diri, bertertib dan hormat bahawa sambungan tadi tak tersambung pun. Tiba-tiba beliau berkata dengan nada yang tidak enak langsung,

"Apa masalah awak ni?"

Tersentap wooo. Tapi disebabkan wa tak pakai eyeliner pagi tadi, wa buat dek je la. Tapi wa takkan kata wa tak terasa.

Kepada beliau ni, manalah tahu dia terjumpa luahan hati wa yang da macam pisang yang kena lenyek nak wat cekodok ni, sila ambil perhatian. Terima kasih. Sesiapa nak ambil iktibar pun, silalah. Wa pun wat benda yang sama.

Saya assume menjawab panggilan telefon dan melayan kerenah pelanggan adalah ruji kerja cik. Jadi diharapkan cik lebih sopan ketika berkomunikasi. Lainlah kalau saya telah bersikap kurang ajar terhadap cik. Inikan periuk nasi cik. Takde salahnya kalau cik bercakap dengan elok. Saya tidak minta layanan kelas pertama, cuma dengan sedikit keikhlasan. Cik pun mungkin akan rasa lebih senang hati dan sedar bahawasanya hidup ini sangat bermakna. Cuba cik bayangkan, kalau ada beberapa orang lain yang berperasaan saperti saya, nasi yang cik tanak tu sepertinya dah berbau sedikit hangit. Boleh je nak makan, tapi tak enak la kan..? Penat setiap hari menggagahkan diri ke kantor, tapi hasilnya tak memuaskan pun tak syok juga kan? Fikir-fikir dan renungkanlah..

Oh ya. Penghargaan tertinggi untuk seorang puan yang telah membantu wa disambungkan ke bahagian yang sebetulnya, akhirnya. Juga kepada cik yang telah membantu menjawab persoalan wa. Kalian terbaik. ^__^

Morale of the story, you guys decide. I've found mine. ;)
But do forgive me if I've offended anyone.


#Beliau=panggilan hormat bila merujuk kepada individu ketiga yang berstatus lebih tinggi dan mulia.
Wallahualam.

BERCELAK, BERKEPAK DAN RAMBUT TUTUP MATA

cuka lara - bhgn 2

kurasakan makin jauh
kurasakan makin tenggelam
pandanganku seakan kabur
benakku sarat kelam.

salahkah aku kerana begini
sedang hidupku tidak pasti
tiada sebarang jaminan janji
berpegang telunjuk mengikut hati.

jagaku dihimpit lelah
lenaku dikejar penat
aku tak mahu kalah
tapi helaku tenat.


Wallahualam.
MAKAN DALAM

with and for

if the sun shines no more
and the moon no longer fulls
or the stars refuse to sparkle

i'll walk through it all
say i fall, i shall crawl

take me to Mars, or fly me to Jupiter
stop by at Pluto, or simply hold on to Earth.

to be a better person.


Wallahualam.
SENGET

colours..

A big room with white walls
Paint I hold in my hands
Pictures of you I shall draw
Moments with you I shall frame.


Wallahualam.
SENGET, MAKAN DALAM

in circle

leaving but arriving
stopping but moving
offering but not waiting.



Wallahualam.
MENILIK

Tuesday, March 2, 2010

saya suka

skinny..
for him, for her.
Wallahualam..
TAK BENGKOK

Saturday, February 27, 2010

i bet he told her there's no need for stamps.

she writes a note
an empty note
she writes him a note.

she posts a letter
a love letter
she posts him a letter.

but the note is full
for the letter is emotional.

she waits beside the red box
she waits near the green field
she waits around the yellow flowers.

and the heaven's postman visits.


Wallahualam.
SENGET

what if my hair's orange with red highlights...



I have been listening to the album again and again, and I enjoy every single piece of it. What's most important is Paramore sounds Paramore. Carrying simple lyrics with huge emotions.

*clapping hands*

Wallahualam.
MENILIK

Friday, February 26, 2010

i know why i'm....


it's been a few months now.
this is so not logic.
not logic at all.


Wallahualam.
BERCELAK, BERKEPAK DAN RAMBUT TUTUP MATA

pada suatu-suatu masa..

Bersamamu,
Aku berpijak di bumi yang nyata.
Bersamamu,
Impian kekal angan-angan.
Bersamamu,
Keanakanku berdikari mendewasa.
Bersamamu.

Dengan kamu,
Aku tidak bisa bermimpi
Harapan menggunung kuratakan
Senyuman lebar kukuncupkan.
Dengan kamu,
Doa kukirimkan
Rasa kulayarkan
Tidak mahu aku zahirkan.

Ada mata yang merenung
Punya mulut yang bicara
Wujud telinga yang alpa silap dengar.

once upon...


Wallahualam.
SENGET

some lines

think of me
when you're out
when you're out there.

i've got a tight grip on reality
but i can't
let go of what's in front of me here.

it's a circle, i mean cycle.

because your real life is tragic
yeah you built up a world of magic.

would someone care to classify
of broken hearts and twisted minds
so i can find someone to rely on.

tracing patterns across a personal map
and making pictures where the lines overlap
where the lines overlap.


Credit to Paramore.

:)
Wallahualam.
MENILIK

manusia berguna

Sejak sampai depan pintu rumah hari Ahad lepas, hari ni lah, yakni Jumaat, 26 Februari 2010, wa rasa cam manusia berguna. Adalah sedikit perbuatan yang nampak hasilnya kalau nak dibedakan dengan hari-hari sebelumnya. Maksud wa, bila di rumah. Kalau tak, kerjanya nak makan, tidur dan baring.. Eh, eh, jgn nak perli pulak ek.. Ini bukan aktiviti paranormal. Siapa2 yg bercuti pun, akan begini perangainya. Tinggal lagi, nak mengaku ke tidak. Kahkah. Wa taw lu taw wa betul.. ;P



- Eksperimen suskes. Yeay!

-Wa berjaya memuat turun beberapa album yang da lama wa nak. Asyik dok dengar sipi2 je, meh sini semua sekali. Nak menjiwai. ;D untuk orang yang tak celik IT macam wa, ini dah kira pencapaian besar. Cepat ucap tahniah. Ya, ya. Terima kasih. ;P
  • all we know is falling
  • riot
  • twilight
  • brand new eyes
  • 11.11
  • songs
  • soviet kitsch
  • begin to hope
  • far
Gagagagaga... I loike..!

- Final laundry. Segala yang dibawa dari S.A untuk dibawa ke S.A semula telah diurus siap. Senang hati. Esok final day kat rumah, tak lah pening2 nak kene buat macam2.. Yes! Esok tengahari boleh layan Hindustani. Terbaik! Harap2 citer best la esok. Oh tolong, jangan daku dikuciwakan. Hehe..

Note: Easy life=holiday, and time flies.


Wallahualam.
SENGET, TAK BENGKOK

Thursday, February 25, 2010

i'm only five years younger.

I love you very much,
Miss Lily Sophia.

we're not close, true.
we fight, true.
we're of different football teams, true.
but i love you, not a lie.

you are patient, true.
very stubborn, too.
you laugh out loud, true.
cried silently, too.

no doubt.

Wallahualam.
MAKAN DALAM

old-fashioned potato salad - with minor adjustments

Ingredients:
  • 5 potatoes
  • 3 eggs
  • 1 cup of chopped celery
  • 1/2 cup of chopped onion
  • 1/4 cup of mayonnaise
  • lemon juice
  • ground black pepper
  • paprika
  • salt

Directions:
  1. Bring a large pot of salted water to a boil. Add potatoes and cook until tender, but still firm, about 15 minutes. Drain, cool, peel and chop.
  2. Place eggs in a saucepan and cover with cold water. Bring water to a boil; cover, remove from heat, and let eggs stand in hot water for 10 to 12 minutes. Remove from hot water, cool, peel and chop.
  3. In a large bowl, combine the potatoes, eggs, celery, onion, mayonnaise and lemon juice. Add in pepper, paprika and salt to taste.
  4. Place in the fridge. It is best served while chilled.
Enjoy.. :)


arini tulis resipi, esok kita try ek. harap2 jadi.. ;D
Wallahualam.

MENILIK

Tuesday, February 23, 2010

a sense of self-protection. or something close..

Have you ever made a fool of yourself? Don't lie. We both know you have.
No no. Not once, not twice. Over and over again. Right? Right?
Just nod your head. I know I'm right. Hahaha.. Gotcha!

So, the next time it's about to happen, here's a little something we can prepare ourselves with.

A MASK



Stylo kot yg bawah ni.. Cam MCR gitu.. ;P


Wallahualam..
SENGET.


Bas tu No.18

I said tata to Shah Alam on Sunday and headed back home. Yes, to Kuantan, like finally since I left somewhen early January. Like always, it's Sani that i chose to travel in. Bas cantik, kerusi ala-ala spaceship, pemandu berhemah - sangatlah weih. Since dah takda single seat, double la jawabnya.. Ok je, wa tak memilih.. Asal sampai.. ;P

Cuma kali ni, ada bro ni duduk kat sebelah wa. Dia naik kat Hentian Putra. Suspens gak ar memikir dari Seksyen 17.. Akak ke, adik ke, makcik peramah ke.. Amek hang. Sangkaan wa meleset. Takpe ar.. Die pun bayar tiket die gak.. Cume yg wa x senang duduk tu, dia punya minyak wangi. Mak ai. Tercucuk hidung ni haa.. Bayanglah dari pukul 1.30 smp pukul 5.. Pening-pening..

Tak cukup lagi.. Ada plak sorang lagi bro ni, ane ar, dia dok bantai sembang ngan awek dia dari wa nek bas smp la bas da nak cium tiang Terminal Makmur sgt2.. Asal putus je, call lagi.. ada sekali tu, siap pkai loudspeaker tu.. Adoyai.. Kesian woo sama ada abang yg dok kat sebelah dia. Wa tak tgk baik2 masa wa nek bas. Wa ingat kawan dia, upa2nya bukan.. Dia lagi malang kot. Kahkah.

Pak Cik Drebar pun otai gak. Sembang baik punya. Smp ke atas buleh dgr.. Apa lagi, sebagai tanda hormat, taknak mencuri dgr perbualan org2 tua, wa pun menyumbat telinga dan berhibur dgn lagu2 yg tak seberapa kat playlist. Layan smp lentok.. Tiap2 kali sedar, berharap yg da smp. Mmg harapan la kan.. ;P

Sakit badan woo kene lambung ngan bas.. Walaupun tak laju.. Ye ar, da 22 usia badan.. Dia pun pandai mintak ampun.. huahahahaha..

Btw, wa da beli tiket balik. Kali ni, wa dok sorang2.. chantek.. wa suka ni..


tataw la nape terasa nak merasa guna wa wa kali ni.. halal ek, korang?
Wallahualam..
SENGET.

Monday, February 22, 2010

GERAM!
tak suka, tak suka, tak suka!!!
arrrgh...! arrrgh...!
shoooooo...


lega sket.
sekian, terima kasih.


Wallahualam.
BERCELAK, BERKEPAK DAN RAMBUT TUTUP MATA.

Thursday, February 4, 2010

for all that she is

she is sorry that she paints her face not.
she is sorry that she ties her hair not.
she is sorry that she wears it not.
she is sorry that she says a lot not.
she is sorry that she fights not.

conclusion: one of these days, she might just change her name to Miane..

ahah..


Wallahualam..
SENGET.